Is Allah dezelfde God als de God van het christendom?


Het antwoord is kort en duidelijk: Nee!
Er is maar één God. Zijn naam is Jezus Christus. De sleutel, de toegang tot God, is Jezus! Hij is de enige die de mens kan redden van zijn zonde. Buiten Hem is er geen God die verlossen kan.

Alle andere goden zijn geen goden. Het zijn afgoden, boze geesten. Het zijn de aanhangers van satan. Satan is de antigod. Hij is de moordenaar en leugenaar. Zijn doel is de mensheid te gronde te richten. Zijn weg is erg breed. Hij biedt de mens vele mogelijkheden die naar de hel leiden. Hij kijkt niet zo nauw. Het maakt hem niets uit of je via Boeddha of via Allah, of via het Hindoeïsme of via een valse voorstelling van de God van de christenen naar de hel gaat, als je er maar terechtkomt.

Er is maar één weg waar de duivel de mens niet op wil hebben. Dat is de smalle weg. Dat is Jezus. Jezus is de weg tot God. Hij is de weg, de waarheid en het leven. Hij is de weg naar de hemel. Om de weg naar de hemel te bewandelen, moet je heel goed opletten. De weg is smal en God kijkt heel precies. Want er is aan de mensen maar één naam gegeven waardoor zij behouden kunnen worden. Het is de naam van Jezus! Hij wil je niet in de hel hebben, maar in de hemel. Daarom gaf Hij zijn leven voor jou. De moord op Jezus is de enige zinvolle moord in de geschiedenis geweest. Want uit zijn kruisdood is het leven voor de mens geboren. Het bloed van Jezus heeft gevloeid om de mens te reinigen van zonde. Wie met een berouwvol hart tot Jezus gaat, ontvangt vergeving van al zijn zonden en het eeuwige leven.

We zijn op weg naar een wereldreligie, waarin alle godsdiensten samenvloeien tot één machtig religieus bolwerk. Maar er is één groep mensen die daar niet in past. Het zijn de wedergeboren kinderen van de God van Israël. Het zijn de volgelingen van Jezus Christus! Zij zullen buitengesloten en vervolgd worden om de naam van Jezus! Dat is de enige naam waardoor de mensen behouden kunnen worden.

Jenny Goeree Manschot

©2003


home | over evan | artikelen | bijbelverhalen | vragen | uw mening
forum | e-mail | colofon


© 2017 Alle rechten voorbehouden